Pohled z druhé strany. Při vyslovení tohoto spojení vyvstane každému jiná myšlenka. A čím víc přemýšlíte nad tím, proč vám v hlavě uvízla, tím spíš zjišťujete, že máte víc otázek než odpovědí.
Na různé situace se dá dívat z mnoha stran, jelikož každý člověk má svůj vlastní pohled, názory a postoje. Experimentujeme, poznáváme a hledáme to, za co stojí bojovat. Jenže občas se něco stane a nás opět můžou přepadnout pochybnosti. Něco nám zkrátka otevře oči a my chceme vědět víc. Chceme nakouknout ještě trochu dál.
Přes veškeré odlišnosti, které na světě existují, máme všichni jedno společné. Zvědavost a touhu odhalit “proč to tak je”. A to platí, ať už jste vědec, který se snaží vyvinout lék, profesor, který by si přál co nejlépe zaujmout své studenty a něčemu je naučit, nebo jen chcete zjistit, proč vás nějaká maličkost vyvede z míry.
Téma pohledu z druhé strany jsme vybrali právě proto, abychom nejen vás, ale i sami sebe přiměli ptát se – sebe, ale i ostatních. A hlavně beze strachu, že odpověď nepřijde. Jednoduchá otázka se totiž lehce přelije v jinou, která může přidat další kousek do skládanky s názvem život. A může přinést nový pohled, který naším očím prozatím zůstal skryt. Pohled z druhé strany.
Pojďte se s námi ptát a přijďte na TEDxPlzeň, který se bude konat 15. října v budově Moving Station.